Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Aioli med smak av dijonsenap

10min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • 1 äggula
 • ½ msk vitvinsvinäger
 • 1 tsk dijonsenap
 • 2 dl rapsolja
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • Peppar
 • Salt

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Se till att alla ingredienser har samma temperatur, det minskar risken för att aiolin ska skära sig.
 2. Vispa ihop äggula, vinäger och senap.
 3. Häll försiktigt i oljan under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.
 4. Riv i vitlöksklyftorna.
 5. Smaka av med salt och peppar.
 6. Om aiolin blir för tjock, späd med några droppar vatten.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Aioli och pommes frites

LYCKAS MED AIOLIN

Att vispa ihop en hemlagad aioli kan vara lite klurigt. Hur får man till rätt konsistens? Vad är en emulsionsås? Kan man rädda en aioli som har skurit sig? Hur smaksätter man aiolin och vilken typ av mat passar den till? Här hittar du tipsen som hjälper dig att lyckas!

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus