Hoppa till huvudinnehållet
Caesarsallad
Spara receptet

Caesarsallad med klassisk dressing

Caesarsallad med klassisk dressing är en tidlös favorit. Krispiga blad av romansallad, knapriga krutonger och riven parmesan kombineras med en rik dressing gjord på sardeller, vitlök, äggulor, dijonsenap, citronjuice och olivolja. Perfekt som lätt lunch, förrätt eller tillbehör. Toppa med grillad kyckling, räkor eller bacon för extra variation. Följ detta recept för en klassisk och smakrik caesarsallad som garanterat blir en succé.
25min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Sallad:

  • 2 krukor romansallat
  • 2 dl stekta brödkrutonger

Dressing:

  • 5 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk citronsaft
  • 1 äggula
  • 1 dl olivolja
  • Svartpeppar

Örtkyckling:

  • 1 färdig grillad kyckling, eller Svegros örtgrillade kyckling. Recpetet hittar du här.

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skölj och skär sallatsbladen, låt rinna av.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  3. Hacka sardellfileérna.
  4. Riv parmesanosten.
  5. Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citronsaft och peppar i matberedare.
  6. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
  7. Häll dressingen över romansallaten och blanda noga.
  8. Skär brödet i mindre bitar och stek dem.
  9. Lägg på brödkrutongerna.

Klassiskt serveras caesarsalladen med kyckling, och du kan även tillsätta bacon för extra sälta. Många gillar också att toppa med handskalade räkor. För ett vegetariskt alternativ, stek quornfilé eller tofu.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus