Hoppa till huvudinnehållet
Grönsaksstavar med hemmagjord dipp
Spara receptet

Snacksbricka med dipp på pesto

Ett lite nyttigare fredagsmys.
15min
5 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • morötter
  • gurka
  • paprika
  • selleristjälkar
  • lantchips
  • brödpinnar

Dipp:

  • 2 dl crème fraiche
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk rostad lök
  • 1⁄2 granatäpple, kärnorna

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Förbered grönsakerna så att du får fina stavar.
  2. Rör crème fraichen och bred ut den i en djup tallrik. Klicka ut peston ovanpå och dra lätt med en sked så att den blandas lite slarvigt med crème fraichen.
  3. Strö över lite flingsalt, nymalen svartpeppar, rostad lök och granatäpple.
  4. Servera till grönsaksstavarna, brödpinnar och chips.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus