Hoppa till huvudinnehållet

En miljon krukor dill och gräslök till midsommar

I växthuset förbereder vi oss just nu inför midsommar, då försäljningen av örter ökar rejält. Runt en miljon krukor dill och gräslök brukar säljas inför midsommar då många vill ha svenska örter på bordet.

I växthuset förbereder vi oss just nu inför midsommar, då försäljningen av örter ökar rejält. Runt en miljon krukor dill och gräslök brukar säljas inför midsommar då många vill ha svenska örter på bordet.

En miljon krukor dill och gräslök till midsommar

2024-06-19

En miljon krukor svenskodlad dill och gräslök levereras inför årets midsommar. Dill och gräslök från Sverige är några av favoriterna på midsommarbuffén.

En bubblare i år är oregano vars försäljning har ökat med 60 procent jämfört med förra året. Kanske beror det på det fina vädret? Oregano är nämligen en perfekt krydda till grillat och blir i en örtmarinad en härlig och fräsch smakhöjare till sommarens alla grillmiddagar.

På bilden ser du vår alldeles egna ört-midsommarstång. Ett kul inslag att ställa på bordet till midsommardukningen som både är fint och ätbart. Med två krukor örter och lite sytråd lindar du lätt upp örterna runt stången. Vi valde mejram som slingrar sig fint och små kvistar av persilja.

För mer information
Caroline Wetterstrand, Försäljnings- & Marknadschef
caroline.wetterstrand@svegro.se

Om Svegro
Svegro är Sveriges ledande odlare av färska örter, mikroörter och sallat. Odlingen sker ekologiskt i växthus på Färingsö utanför Stockholm. Sedan bolaget grundades 1960 har fokus legat på hållbarhet och innovation, vilket skapat långsiktig och lönsam framgång.
Kontakta oss
Färska örter i bunt

ALLT OM FÄRSKA ÖRTER

Nyskördade örter lyfter maten till nästa nivå. De ger smak, krispighet, fräschör och nyttigheter. Men, varför är egentligen mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Och, hur skördar och förvarar man de olika sorterna bäst? Här har vi samlat allt du vill veta om färska örter och lite till.

Läs mer om örter

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss