Hoppa till huvudinnehållet
Odling mikroörter och mikrogrönt

Våra mikroörter & skott

Små blad med stor smak! Mikroörter är skott som skördas strax efter groddning då plantan samlar kraft för att växa sig stor. Därför är de fullproppade med smak, näring och nyttigheter. Använd mikroörter för att lyfta matlagningen till nya höjder – i sallader, smoothies, kalla såser och som grön konfetti över tallriken innan servering.

Färska örter i bunt

ALLT OM FÄRSKA ÖRTER

Nyskördade örter lyfter maten till nästa nivå. De ger smak, krispighet, fräschör och nyttigheter. Men, varför är egentligen mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Och, hur skördar och förvarar man de olika sorterna bäst? Här har vi samlat allt du vill veta om färska örter och lite till.

Läs om örter

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

LÄS MER OM OSS