Hoppa till huvudinnehållet
Pesto

Pesto

Älskade pesto! Den fräscha smaken av basilika, den nötiga smaken av pinjenötter och parmesanosten. Mums! Njut av den på klassiskt vis, eller variera den på nya sätt. Pesto är en sås som passar pasta, grillat kött, fisk och grönsaker. Här hittar du våra recept på allt från traditionell pesto genovese, till varianter på pesto med färsk dill, salvia, persilja och grönkål. Så enkelt att göra hemma och så gott!

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus