
Allt om färska örter
Varför är mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Kan man byta ut färska örter mot torkade? Vad är det egentligen för skillnad på sallat och sallad? Allt du velat veta om färska örter och lite till.
Härliga örtfakta

Basilika
Omtyckt i italienska maträtter och passar i dressingar, röror, sallader och på pizza.
Allt om basilika
Koriander
Laga asiatiskt och mexikanskt. Kombinera med chili och lime och på allt från fisk till fågel.
Allt om koriander
Mynta
Succé i lemonader och drinkar, eller i en varm kopp te. Den är också god i sallader och krämiga såser.
Allt om mynta
Dill
En klassiker i sommarens kalla maträtter, som också passar bra i varm matlagning.
Allt om dill
Persilja
Lyfter smaken på allt från svensk husmanskost till mustiga grytor, gratänger och såser.
Allt om persilja
Gräslök
Smakar gott till fisk- och skaldjur, kyckling, dressingar och såser. Lyfter sommarmaten.
Allt om gräslök
Timjan
Ger en fyllig smak till kött, fisk och fågel. Passar även bra till grönsaker, ägg och andra örter.
Allt om timjan
Oregano
Populär i medelhavsregionen och smaksätter allt från pizza, tomatsås till mustiga grytor.
Allt om oregano
Citronmeliss
Gör sig bra i såser och sallader. Men allra bäst passar den nog ändå till desserter.
Allt om citronmeliss
Salvia
Balanserar smakerna i fetare rätter väl och är utmärkt i marinader. Går fint att hetta upp.
Allt om salvia
Rosmarin
Passar fint till lamm, kyckling och viltkött. Lyfter smaken på grillade rotfrukter.
Allt om rosmarin
Dragon
Gifter sig fint med feta ingredienser och är god i krämiga såser, soppor och grytor.
Allt om dragon
Mejram
Lyfter vegetariska rätter och adderar fin smak till mustiga grytor och soppor.
Allt om mejram
Körvel
Passar bra i milda maträtter. Pröva på potatis och fisk, gärna ihop med kryddor som dill och gräslök.
Allt om körvel
Krasse
Perfekt att toppa och dekorera maten med. Pröva på sallad, ägg, fisk eller på mackan.
Allt om krasse
Mikrogrönt
En extra dimension i salladen och en smakrik dekoration att toppa maträtten med.
Allt om mikrogrönt
Röd Oxalis
Vacker klöverformad ört med mild syrlighet. Smakmässigt placerar den sig någonstans mellan bladgrönt och rabarber.
Allt om röd oxalis
ALLT OM SALLAT OCH GRÖNA BLAD
Krispig krispsallad, mjäll plocksallat, vackert purpurfärgad pak choi och krusig grönkål. Det finns många smakrika sallater och gröna blad som är goda i salladen och vissa som också passar bra till varm matlagning. Visste du förresten att sallat som börjar sloka får tillbaka sin spänst om man lägger den i iskallt vatten.
Läs merUpptäck våra färska örter




MED SMAK OCH KVALITET
På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.
Till växthusetVI ODLAR EKOLOGISKT
Påhejade av solens strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.
Vårt hållbarhetsarbeteGodare måltider sedan 1960
På Svegro har vi alltsedan starten odlat både matintresse och gröna godsaker. Vår nyfikenhet på nya smaker har drivit utvecklingen av vårt sortiment. Något som avspeglar sig i receptsamlingen, där fräscha sallader samsas med klassiska svenska maträtter och recept inspirerade av matkulturer från hela världen. Alla recept har den där extra touchen som bara färska örter kan ge. Med vårt gröna sortiment är det ingen överdrift att säga att vi har bidragit till godare middagar sedan starten 1960.
Hälsningar Svegro