Hoppa till huvudinnehållet
Knippen med färska örter

Allt om färska örter

Varför är mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Kan man byta ut färska örter mot torkade? Vad är det egentligen för skillnad på sallat och sallad? Allt du velat veta om färska örter och lite till.

Härliga örtfakta

Grönkål

ALLT OM SALLAT OCH GRÖNA BLAD

Krispig krispsallad, mjäll plocksallat, vackert purpurfärgad pak choi och krusig grönkål. Det finns många smakrika sallater och gröna blad som är goda i salladen och vissa som också passar bra till varm matlagning. Visste du förresten att sallat som börjar sloka får tillbaka sin spänst om man lägger den i iskallt vatten.

Läs mer

Upptäck våra färska örter

Till våra örter & sallater

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Godare måltider sedan 1960

På Svegro har vi alltsedan starten odlat både matintresse och gröna godsaker. Vår nyfikenhet på nya smaker har drivit utvecklingen av vårt sortiment. Något som avspeglar sig i receptsamlingen, där fräscha sallader samsas med klassiska svenska maträtter och recept inspirerade av matkulturer från hela världen. Alla recept har den där extra touchen som bara färska örter kan ge. Med vårt gröna sortiment är det ingen överdrift att säga att vi har bidragit till godare middagar sedan starten 1960.

Hälsningar Svegro

Upptäck våra recept