Hoppa till huvudinnehållet
Kryddsmör

Kryddsmör

Visste du att smör lyfter fram aromerna i maten. Vad är bättre än en klick smält smör på grönsakerna, biffen eller fisken. Smaksätt med dina favoritörter eller följ något av våra goda recept. Vad sägs om örtsmör med timjan, rosmarin, dragon eller persilja? Eller kanske ett kryddsmör med wasabi för en asiatisk touch eller med parmesanost som för tankarna till italiensk matlagning? Här hittar du recept och tips!

Tillagning av örtsmör

ALLT OM KRYDDSMÖR

Vad är egentligen skillnaden på kryddsmör och örtsmör? Hur gör man ett kryddsmör på bästa sätt? Kan man frysa in det? Här har vi samlat smarta tips på hur man förbereder, tempererar, vispar, smaksätter och förvarar örtsmöret.

Läs mer

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus