Hoppa till huvudinnehållet

Kräftskiva

Ska du ha kräftskiva? Det är en av de trevligaste sakerna med hösten – förutom svampplockning och lövprassel förstås. Att fira in hösten med en kräftskiva är både festlig och mysigt. På Svegro är vi något av experter på tillbehören. Här har vi samlat recept på minipajer, snittar med goda röror, quesadillas med chevré, tortillas och ännu fler godsaker att ackompanjera kräftorna med. Välkomstdrinken och kakan till kaffet bjuder vi också på förslag till. Låt dig väl smaka!

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus