Hoppa till huvudinnehållet
Morotssoppa med pesto

Soppa

Soppa är en rätt som kan vara både vardaglig och festlig. Det är en måltid som kan vara lättlagad eller avancerad. En soppa värmer en kulen höstdag när du vill ha något riktigt gott. Laga en krämig potatissoppa eller en smakrik japansk ramen. Servera en morotssoppa med en klick hemmagjord pesto och nybakat bröd. Eller en musselsoppa med chili och persilja. Recepten hittar du här, garanterat välsmakande och laddade med färska örter.

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus