Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord glögg

Varma drycker

Värm dig med ett örtte under kalla höstkvällar. Det är både nyttigt och enkelt att göra och ge dig en varm och mysig känsla. Varva ner efter en lång dag eller starta upp dagen på rätt sätt, det finns ett örtte för varje tillfälle. Lackar det mot jul? Varför inte krydda upp vinterkvällarna med en varm glögg, toppad med färska örter. Det blir en riktig smaksensation. Njut av en varm dryck och känn hur ett en behaglig värme sprider sig i kroppen.

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus