Hoppa till huvudinnehållet
Grönsaksstavar med hemmagjord dipp

Dipp

Dippa, swirla, toppa, klicka och njut! Så gott att dippa tilltugg som chips och nybakat bröd. Skär upp färska grönsaker till fredagsmyset och rör ihop en god dippsås. Både nyttigt och gott! En gräddfilsdipp med dill är en riktig klassiker. En tahinidipp väcker kanske mer upp märksamhet. Pestodippen är en favorit i alla åldrar. Och chilidippen gör smaklökarna lycklig. Vi lovar!

Hemmagjord dippsås

GÖR DIN EGEN DIPP

En god dippsås passar bra till maten och som tilltugg. Kanske dippar du pommes frites, potatisklyftor, falafel eller chicken wings i den kalla såsen. Eller varför inte servera till grönsaker, chips eller nybakat bröd? Färska grönsaker gör den bästa dippen, tycker vi. Grovt hackad basilika, persilja, koriander eller timjan blir jättegott. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du lyckas med en god dipp.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus