Hoppa till huvudinnehållet
Rågmacka med avokado

Bröd & mackor

Brödet kan vara tillbehöret till soppan eller salladen. Den kan vara huvudnumret som en baguett på picknicken. Eller en liten munsbit i form av en bruschetta till fördrinken. Hembakad eller toppad med godsaker. Tunn som tunnbröd, saftig som ett rågbröd, kryddad som en foccacia. Här har vi samlat en salig blandning av goda recept på både hembakat bröd och mackor med goda tillbehör. Gemensamt för dem alla är att de är smaksatta med färska örter eller gröna blad.

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus