Hoppa till huvudinnehållet
Koriander odling

Grön
inspiration

På Svegro har vi alltsedan starten odlat både matintresse och gröna godsaker. Med lång erfarenhet av odling, hållbarhet och matlagning har vi samlat kunskap som vi gärna delar med oss av. Här hittar du tipsen för tallriken, örterna och planeten.

Oregano skötsel

MINSKA MATSVINNET

Börjar örterna bli lite hängiga? Om du är snabb hinner du fortfarande rädda dem. Hacka ner dem i i en vinägrett eller dressing så har du färdigt till veckans sallader. Gör ett örtsmör, frys in och ta fram när de är dags att använda. Vi har tipsen som hjälper till att ta tillvara på varje blad. Säg hejdå till matsvinnet!

Läs mer

Sätt smak med våra färska örter

Till våra örter & sallater

FIXA DRESSINGEN

Med en hemmagjord dressing fixar du den godaste salladen. Men vad är egentligen skillnaden på en dressing och en vinägrett. Vilken bas är godast att använda och vad ska man smaksätta den med? Hur länge håller den i kylskåpet? Allt detta och lite till kan du läsa mer om här.

Läs mer

MARINERA MERA

Att marinera råvarorna ger både en god smak och rätt textur. Men ska man välja att använda en marinad, en glaze eller en rub? Och vad är egentligen skillnaden? Hur får man till rätt balans mellan syra och sötma och hur länge ska man marinera? Här har vi samlat allt du vill veta.

Läs mer

INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM

Till Instagram

Godare måltider sedan 1960

På Svegro har vi alltsedan starten odlat både matintresse och gröna godsaker. Vår nyfikenhet på nya smaker har drivit utvecklingen av vårt sortiment. Något som avspeglar sig i receptsamlingen, där fräscha sallader samsas med klassiska svenska maträtter och recept inspirerade av matkulturer från hela världen. Alla recept har den där extra touchen som bara färska örter kan ge. Med vårt gröna sortiment är det ingen överdrift att säga att vi har bidragit till godare middagar sedan starten 1960.

Låt er väl smaka!

Upptäck våra recept