Hoppa till huvudinnehållet
Svegro Ledningsgrupp

VI SOM DRIVER SVEGRO

Svegro grundades av Thore och Ingegerd Norman och familjen är än idag den största ägaren. Här kan du läsa mer om oss som driver och arbetar med företaget idag.

Ledningsgruppen

Kristin Orrestig

VD

Kristin som jobbat på Svegro sedan 2013 tillträdde 2023 som VD. Dessförinnan var hon Chief Operating Officer. Hon har bred erfarenhet från varuförsörjning hos Coca Cola i rollen som produktionschef.

Anton Karlsson

Ekonomichef

Ekonomi leds av Anton Karlsson sedan februari 2023. Anton kom senast från en roll som Director Business Control på Swedish Match. Dessförinnan var Anton Business Controller på Aimo Park.

Caroline Wetterstrand

Försäljnings- & Marknadschef

Försäljning och marknad leds av Caroline som tillträdde 2019. Caroline har tidigare bred erfarenhet av försäljning genom arbetet som Senior Key Account Manager på Arla Foods AB och Procter & Gamble.

Lisa Lindström

Varuförsörjningschef

Lisa tillträdde som varuförsörjningschef 2023. Hon har arbetat på Svegro sedan 2012 som bland annat odlingschef. Lisa har tidigare varit Unit Manager för inköp på Alfa Lavals Distributionscenter.

Svegro Styrelse

SVEGROS STYRELSE

Från vänster till höger: Per Norman, Fredrik Lundahl, Jan Lundahl, Otto Drakenberg.

SVEGROS STYRELSE

Från vänster till höger: Per Norman, Fredrik Lundahl, Jan Lundahl, Otto Drakenberg.

MER OM STYRELSEN

Otto Drakenberg är styrelseordförande sedan 2019. Han var interim VD i bolaget under 2019. Otto är även styrelseordförande i Spendrups Bryggeri och Svenska Fäktförbundet. Otto har tidigare haft ett flertal ledande befattningar i nordiskt näringsliv, bland annat som koncernchef på livsmedelsföretaget Scandi Standard och på norska Vin & Sprit, VD för Carlsberg Sverige samt VD för den börsnoterade evenemangskoncernen Moment Group.

Jan Lundahl är styrelseledamot sedan 2017. Jan har tidigare under 30 år varit verksam inom venture capital och private equity-branschen där senaste operativa befattning var Senior Partner i CapMan med ansvar för Life Science-investeringar. Jan är tillika ordförande i Zelmerlöw & Björkman Foundation och engagerad i familjebolaget Mateus.

Per Norman har levt med företaget hela sitt liv och började sin anställning 1985 efter att ha läst ekonomi på universitetet. Per var VD för Svegro AB från 1997 till 2016, då en extern VD anställdes. Per har sedan dess varit arbetande styrelseledamot i Svegro AB och är VD/ordförande i Moroten Invest AB.

Fredrik Lundahl är styrelsesuppleant sedan 2023. Han har en bakgrund från McKinsey & Company och har varit VD på finansieringsplattformen Krea sedan 2018.

Hållbarhetsfokus sedan 1960

På Svegro kombinerar vi traditionell växthusodling och modern teknik. Ända sedan bolaget grundades på 1960-talet har hållbarhet varit viktigt för oss. Vi odlar ekologiskt och använder inga bekämpningsmedel eller konstgödsel. Bevattning sker med vatten från Mälaren och vi använder solljuset till odlingen under större delen av året. Våra klimatmål har validerats av Science Based Target-initiativet.

Hälsningar Svegro!

Läs mer