Hoppa till huvudinnehållet
Salvia i pasta

Pasta

Pasta är en av de mest älskade och mångsidiga maträtter som finns. Det finns en pastarätt för varje tillfälle. Gör en snabblagad pasta bianco med brynt salviasmör, en mustig spagetti bolognese eller en fräsch pastasallad. Det är en rätt som passar lika bra till vardags som till fest och som går hem hos både stora och små. Med en god och vällagad pastarätt på tallriken kan man aldrig gå fel. Upptäck våra pastarecept alla toppade med färska örter för den där extra smaken. Bon apetit!

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus