Hoppa till huvudinnehållet
Risotto

Vegetariskt

Vegetariska rätter bjuder på en väldig mångfald. Det är ju så mycket mer än sallad, allt från lätt och fräscht till krämigt mättande. Som smakförstärkare gör färska örter gör många gånger jobbet. Morotsbiffar med gräslök och pepparrotskvarg, risotto med grönkål och kantareller och vegetarisk lasagne. Vi på Svegro vill gärna slå ett slag för vegetarisk matlagning. Genom åren har vi samlat många goda vegetariska rätter recept. Se här, så gott!

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus