Hoppa till huvudinnehållet
Pizza bianco med pesto

Pizza

Pizza är en av de mest älskade maträtterna i världen. Det är något med den mjuka men ändå krispigt gräddade botten, den smakrika tomatsåsen och den smälta osten som är oemotståndligt gott. Enkelhet är ofta nyckeln till en riktigt god pizza. En bra pizzadeg är grunden och när det gäller topping är det bara fantasin som sätter gränsen. Varför inte göra klassisk Margherita med färsk mozzarella, basilika och tomatsås? Eller kanske en mer matig variant med prosciutto, rucola och parmesan? Toppa med det som finns i skafferiet, kanske soltorkade tomater och rostade pinjenötter. Och du, glöm inte de färska örterna!

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus