Hoppa till huvudinnehållet
Grillat kött med glaze

Marinad

En god marinad kan lyfta vilken råvara som helst. Blanda och smaksätt med färska örter, vitlök, citronskal, chili och vitlök. Här hittar du recept som passar till kyckling, nötkött, fläskkött eller grönsaker. Prova att göra chilimarinad, dillmarinad, örtmarinad eller glaze. Ös på och förvandla en ordinär råvara till en riktig smaksensation. Marinera mera!

ALLT OM MARINAD

Att marinera råvarorna ger både en god smak och rätt textur. Men ska man välja att använda en marinad, en glaze eller en rub? Och vad är egentligen skillnaden? Hur får man till rätt balans mellan syra och sötma och hur länge ska man marinera? Här har vi samlat allt du vill veta.

Läs mer

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus