Hoppa till huvudinnehållet
Aioli med färska örter

Dressing

En hemmagjord salladsdressing är enkelt att göra och går att variera i oändlighet. Med våra bästa recept på dressing blir salladen aldrig tråkig. Gör en smarrig Ceasar-dressing, en klassisk Rhode Island eller någon av våra goda varianter på senapsdressing. För en exotisk touch på salladen har vi recept på flera asiatiska dressingar. Och du, kom ihåg de färska örterna. Det lyfter garanterat smaken. Lycka till!

Italiensk vinägrett

FIXA DRESSINGEN

Med en hemmagjord dressing fixar du den godaste salladen. Men vad är egentligen skillnaden på en dressing och en vinägrett. Vilken bas är godast att använda och vad ska man smaksätta den med? Hur länge håller den i kylskåpet? Allt detta och lite till kan du läsa mer om här.

Läs mer

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus