
Potatissallad
Finns det något godare än en ljummen potatissallad på färskpotatis? Servera den på en buffé, kanske som huvudrätt till grillat, lax, eller kyckling. Sätt smak med pesto, en vinägrett med färska örter eller blanda i en krämig dressing på crème fraiche. Variera med fetaost, smaksätt med äpple eller kapris och avsluta med färska örter. Här hittar du garanterat de godaste recepten på potatissallad. Så enkelt och gott!
-
Enkel potatissallad med pesto och kapris
-
Krämig potatissallad med körvel, gräslök och vitlök
-
Potatissallad med grönkål och mejramspesto
-
Pepprig potatissallad med senap, dill och gräslök
-
Potatissallad med salvia- och vitlöksolja
-
Ljummen potatissallad med fetaost och currystekt blomkål
-
Orientalisk potatissallad med mynta, dill och dragon
-
Potatissallad med parmesan och basilika
-
Potatissallad med sardelldressing
-
Lax- och potatissallad med kapris och dill
-
Potatissallad med gorgonzola och körvelpesto
-
Grekisk potatissallad med fetaost, fefferoni och oliver

SVÄNG IHOP EN SALLAD
Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.
Till våra tips
Blanda en dressing

Vispa en vinägrett

Grönt och gott

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!