Hoppa till huvudinnehållet
Matlagning marinad glaze och örtolja

Dressingen gör salladen

Med våra färska örter i beredskap är du redo att göra den godaste dressingen till din sallad.

Rhode Island dressing

KRÄMIG BAS

Vill du satsa på en krämig och mer matig dressing är majonnäs som bas ett vanligt alternativ. Majonnäsen är baserad på ägg och olja vilket ger en len konsistens och smak. Det har också blivit vanligt att blanda majonnäs med crème fraiche, en syrad gräddbaserad produkt. Att använda endast crème fraiche i basen fungerar också utmärkt. Smaken blir då mjuk och len, men samtidigt lite syrligare jämfört med majonnäs som kan upplevas lite fetare och sötare.

EN MER MAGER VARIANT

Om man vill ha ett magrare alternativ kan man välja en bas på lätt crème fraiche, matyoghurt eller kanske gräddfil. Det ger en frisk och syrlig smak. Ett tips är också mixa keso till en slät bas för den som är ute efter en riktigt mager dressing.

VEGANSK DRESSING

Vill man ha ett veganskt alternativ kan mixa ihop avokado och olja. Tänk då på att blanda i lite citron för att avokadon inte ska oxidera och bli brun i stället för grön. En dressing med avokadobas behöver ätas direkt och fungerar inte att spara någon längre stund.

Krämig salladsdressing

SMAKSÄTT DRESSINGEN

Färska örter är en superhärlig smaksättare som går att variera på så många olika sätt. Lukta och smaka dig fram till vad som passar bäst till maten du ska laga. En potatissallad lyfter med persilja, körvel eller dill. Till en asiatisk sallad är koriander en klassiker. En grönsallad med grillade grönsaker blir matig och god med färsk hackad timjan. Sätt i gång och prova dig fram till en dressing som blir pricken över i:et på din sallad.

Upptäck våra recept på dressing

Inspireras av fler recept
Fransk vinägrett

DRESSING ELLER VINÄGRETT?

Vi är inte så noga med namnen, huvudsaken att det är gott. För den som ändå är nyfiken på skillnaden mellan en vinägrett och en dressing kan vi avslöja skillnaden. En vinägrett är en hopvispad blandning av olja och vinäger som smaksätts med olika ingredienser så som senap, kryddor och örter. En salladsdressing avser i regel antingen en variant av en vinägrett eller en mer krämig variant, ofta baserad på majonnäs eller mejeriprodukter. Dressing är med andra ord ett lite vidare begrepp. Så ligger det till med det!

Goda örter till dressingen

Upptäck vårt sortiment

FÖRVARA DRESSINGEN KALLT

Genom att förvara dressingen kallt i kylskåp i en lufttät behållare så behålls smaken och konsistensen. Då kan den hålla sig fräsch i upp till en vecka. Se till att kontrollera utgångsdatumet för de enskilda ingredienserna du använt. På Livsmedelsverkets hemsida kan man man läsa mer om hur olika matvaror ska förvaras.

Till Livsmedelsverket

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner.

Upptäck vår värld!

Till vårt Växthus