Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord örtolja på färska örter

Örtolja

Örtolja kan droppas över salladen, toppa soppan, ringlas över fisk eller grönsaker, slungas med potatis. Den är också gott att ha på pizzan innan gräddning. Gör en vackert grön örtolja, eller en som adderar lite hetta. Vi har recepten på örtolja med koriander, körvel, gräslök och rosmarin, pimpade med ingredienser som chili och vitlök. Så enkelt och så gott att göra själv.

Hackad persilja

SÅ GÖR DU EGEN ÖRTOLJA

Vill du göra egen örtolja? Här har vi samlat tips på hur man går tillväga. Vi tipsar om vad man kan smaksätta örtoljan med och till vilken typ av mat den passar till.

Läs mer

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus