Hoppa till huvudinnehållet
Hackad basilika

Våra Recept

På Svegro har vi skapat förutsättningar för godare måltider ända sedan start 1960. Här hittar du över 400 recept för måndagar, lördagar och helgdagar. Alla med den gemensamma nämnaren att de smaksatts med färska örter. Låt dig väl smaka!

Alla recept

Oregano skötsel

ALLT OM FÄRSKA ÖRTER

Nyskördade örter lyfter maten till nästa nivå. De väcker liv i rätterna och adderar djup till smakerna. De ger krispighet, fräschör och nyttigheter. Men, varför är egentligen mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Och, hur nyttiga är egentligen örterna? Här har vi samlat allt du vill veta om färska örter och lite till.

Läs mer

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är omåttligt populära basilika, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan. Vi odlar både klassiker och rariteter. Det senaste tillskottet är smakrika, nyttiga rädisskott.

Upptäck vårt sortiment

LÅT DIG INSPIRERAS

Alltsedan starten har vi på Svegro odlat både matintresse och gröna godsaker. Med lång erfarenhet av odling, hållbarhet och matlagning har vi samlat kunskap som vi gärna delar med oss av. Här hittar du tipsen för tallriken, örterna och planeten.

Till inspiration & tips

Välkommen in

I vårt växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner.

Upptäck vår värld!

Till vårt Växthus