Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord dippsås

Röror

Hummus, salsa, guacamole, chimichurri, tzatziki, tahini och schug. Alla namn på goda röror som kompletterar och sätter smak på maten. De kommer från världens alla hörn och har gemensamt att de är smaksatta med goda färska örter. Toppa köttet, fågeln eller fisken med en god röra. Klicka på hamburgaren eller tacon, dippa grönsaker, nybakat bröd eller pommes frites. Duka upp på buffén eller lägg vid sidan om maten på tallriken. Så användbart och så gott!

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus