Gröna nyheter från Svegro
Press & Nyheter
Svegro satsar på mer svenskodlad sallat genom nytt, automatiserat växthus
Pressutskick 2024-09-04En miljon krukor dill och gräslök till midsommar
Pressutskick 2024-06-20Svegro odlar Pak Choi i Sverige året om
Pressutskick 2024-05-16Basilika i topp 2023
Pressutskick 2024-02-15Svegro i ny förpackning
Pressutskick 2023-12-12Godkända klimatmål
Pressutskick 2023-08-22Lanserar mikroörter
Pressutskick 2023-05-25Sallat odlad på Liljeholmen
Pressutskick 2022-05-02Anställer ny CFO
Pressutskick 2023-02-14Ny varumärkesstrategi
Pressutskick 2022-10-18AI för självförsörjning
Pressutskick 2021-04-19Lansering av böngrytor
Pressutskick 2021-09-07Lansering av örtsåser
Pressutskick 2021-03-13Ursprungsmärkt pesto
Pressutskick 2020-10-06Odlar med AI
Pressutskick 2020-05-08Minskar plasten
Pressutskick 2019-12-05Lansering av örtpesto
Pressutskick 2019-04-04MED SMAK OCH KVALITET
På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.
Till växthusetVI ODLAR EKOLOGISKT
Påhejade av solens strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.
Vårt hållbarhetsarbeteNyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Om oss