Hoppa till huvudinnehållet

SVEGRO LANSERAR ÖRTPESTO - tillverkad av räddade plantor från växthusen

2019-04-04

Svegro utökar sitt sortiment med en helt ny produktkategori och lanserar Svegro Örtpesto i smakerna basilika, grönkål och koriander. Örtpeston är gjord på räddade överskottsplantor från växthuset på Färingsö, vilket bidrar till att minska svinnet från Svegros odlingar.

Nyheten Svegro Örtpesto tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och kommer att säljas i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallblandad och dessutom helt fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel.De nya produkterna blir också de första att bära Svegros egen märkning Räddat gröntsom används för produkter baserade på räddade råvaror, och fungerar som en del i Svegros övergripande hållbarhetsarbete.

– Räddat grönt är vårt sätt att varsamt ta vara på det som odlas. Vid odling, skörd och packning kommer det alltid att finnas örter och blad som inte kan säljas. De håller precis samma höga kvalitet som resten av våra plantor men kan vara för små, eller i överskott. Dessa blad räddas nu genom att gå vidare till tillverkningen av vår goda örtpesto, med målet att bidra till minskat svinn i hela matkedjan, säger Kristin Orrestig, Produktionschef på Svegro.

Utöver ekologiska örter och blad från Svegros odlingar på Färingsö innehåller samtliga smaker av örtpeston endast ett fåtal, noga utvalda ingredienser av hög kvalitet. Upplevelsen ska vara densamma som om produkten varit hemgjord.

Svegro Örtpesto kan användas till allt ifrån pasta, rotfrukter och grillat till olika vegetariska rätter, fisk, sallad och bröd. Produkterna finns i butik från v. 15. Rek. cirkapris: 36 kr/st.


Örtpesto Basilika – Originalet

Traditionell pesto gjord på färsk basilika, persilja, lagrad svensk hårdost, solrosfrön, vitlök och rapsolja.


Örtpesto Koriander – En smakrik utmanare med sting

En smakrik pesto gjord på färsk koriander, persilja, solrosfrön, lagrad svensk hårdost och rapsolja samt smaksatt med chili.


Örtpesto Grönkål – En ny svensk klassiker

Finbladig grönkål, persilja, lagrad svensk hårdost, solrosfrön, vitlök och rapsolja samt smaksatt med citron.
Kontakta oss

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss