Hoppa till huvudinnehållet
Svegro Örtpesto

Svegro Örtpesto – Sveriges godaste pesto nu ursprungsmärkt med Från Sverige

2020-10-06

Svegro Örtpesto tillverkas av ekologiska svenskodlade örter och finns i smakerna basilika, koriander och grönkål. Den är kallrörd och dessutom fri från nötter, onödiga tillsatser och konserveringsmedel. Varje burk innehåller två krukor med färska örter från Svegros växthus på Färingsö, svensk lagrad hårdost, svensk rapsolja, solroskärnor och kryddor.

– Vi är mycket stolta över att kunna ursprungsmärka vår Örtpesto med Från Sverige. Märkningen garanterar att produkten är tillverkad i Sverige och innehåller minst 75% svenska råvaror. En stark märkning som står för det som vi på Svegro tycker är viktigt, odling och produktion av svenska gröna smaker. Vår Örtpesto är en smakrik genväg i vardagen utan att kompromissa med vare sig smak eller innehåll. Jag är övertygad om att vi erbjuder Sveriges godaste pesto, säger Oscar Rosdahl, VD på Svegro.

Örtpesto passar mycket bra till bland annat pasta, vegetariska rätter, bröd, sallad, fiskrätter, grillat och kyckling. Rek. cirkapris: 29 kr/st. Finns att köpa på Willy’s, Mathem och utvalda Ica, Hemköp och Coop butiker.

Örtpesto Basilika – traditionell pesto gjord på färsk basilika, persilja, svensk lagrad hårdost, solrosfrön, vitlök, och rapsolja.

Örtpesto Grönkål – En ny svensk klassiker med finbladig grönkål, persilja, svensk lagrad hårdost, solrosfrön, vitlök och rapsolja samt smaksatt med citron.

Örtpesto Koriander – en smakrik pesto gjord på färsk koriander, persilja, solrosfrön, svensk lagrad hårdost och rapsolja samt smaksatt med chili.
Kontakta oss

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss