Hoppa till huvudinnehållet
Svegro Örtsås

Svegro lanserar nya svenska örtsåser

2021-03-13

Lagom till våren utökar Svegro sitt sortiment och lanserar två nya örtsåser – lagade på frisk majonnäs och färska örter. Såserna är tillagade på svenskodlade örter från växthuset på Färingsö utanför Stockholm med gröna, inspirerande smaker och en upplevelse av hemlagat.

Svegro Örtsåser är ursprungsmärkta med Från Sverige och innehåller noga utvalda ingredienser av hög kvalitet. Såserna passar perfekt som tillbehör till såväl vegetariskt, fisk och grillat, som till dipp för grönsaker. Välj mellan smakerna ORIGINAL med en spännande mix av basilika, oregano, persilja och soltorkad tomat. Eller MYNTA & KORIANDER som hämtat inspiration från mellanöstern, där jalapeño, lime och persilja förhöjer smakupplevelsen och sätter guldkant på middagen.

– Vi känner oss glada och stolta över att kunna erbjuda en Från Sverige-märkt sås lagad på svenska färska örter, svensk rapsolja och svenska ägg från frigående höns. Såserna gör det enkelt att förhöja smaken på en måltid både till vardag och fest. Vi hoppas att de gröna, fräscha smakerna ska ge både matglädje och inspiration, säger Karin Fredlund Fröjd, Innovations- och Marknadschef på Svegro.

Produktinformation

Svegro Örtsåser säljs i förpackningar om 200 gram. Rekommenderat försäljningspris är ca. 27 kr. Produkterna finns tillgängliga i butik från och med vecka 12, med distribution genom bland annat Coop och MatHem.se.

Kontakta oss

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss