Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Grillad Pak choi med sötsyrlig sås

Enkelt och gott med grillad Pak Choi. Toppad med parmesan och salt.
25min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 4 st pak choi
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk japansk soya
  • 2 msk pressad citron
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 citron
  • 50 g parmesan

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Tänd grillen eller förberedd en grillpanna.
  2. Halvera pak choi.
  3. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
  4. Börja med att dela citronen och lägg den på grillen. Den behöver lite längre tid för att bli genomstekt och för att de söta tonerna ska komma fram.
  5. Lägg efter några minuter på pak choi i någon minut och pensla sedan såsen över ytan och fortsätt grilla.
  6. Den får gärna bli ordentligt gyllene och man bör stryka ett par gånger med såsen för att smaken ska sätta sig ordentligt.
  7. Riv parmesanen i lite chunky bitar och strö över den grillade pak choien.
  8. Pressa sist den grillade citronen över pak choien, zesta citronskal och toppa ev lite flingsalt och chiliflakes.

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus