Hoppa till huvudinnehållet
Potatismos
Spara receptet

Potatis- och svartkålsmos med brynt salvia och hasselnötter

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka salvia
  • 900 g mandelpotatis
  • 1 1⁄2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • 1 kruka svartkål
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g smör
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala potatisen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker.
  2. Tillsätt salt och låt koka upp.
  3. Koka potatisen under lock på svag värme tills den är mjuk, känn med sticka.
  4. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite
  5. Värm mjölken och håll den varm.
  6. Passera potatisen i en purépress.
  7. Rör ner smöret i den varma potatisen.
  8. Blanda eller vispa ner den varma mjölken.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen.
  11. Blanda ner resten av grönkålen i moset.
  12. Grovhacka hasselnötterna.
  13. Bryn salvia och hasselnötter i smör i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
  14. Lägg upp moset i en serveringsskål.
  15. Lägg en del av den brynta salvian och hasselnötterna på moset och servera resten till.
  16. Krydda med lite svartpeppar.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus