Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Potatissallad med parmesan och basilika

25min
portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor basilika, plockad och skuren
  • 1 kruka romansallat, skuren
  • 1 kg potatis, kokt och delad
  • 150 g parmesan, hyvlad
  • 1 dl olivolja
  • Salt/peppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen ca 20 min i saltat vatten.
  2. Blanda alla ingredienser.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips