Hoppa till huvudinnehållet
Grön juice med lime och örter
Spara receptet

Grön juice på svartkål, ingefära, lime och timjan

Denna shot är perfekt när du vill hålla dig frisk, kålens höga vitamin- och mineralinnehåll tillsammans med ingefäran stärker immunförsvaret. Honung och timjan har bakteriedödande förmågor. Timjan användes i gamla tiders hostmedicin för sina goda egenskaper för luftvägarna. Lime innehåller dessutom välgörande antioxidanter. En liten shot på morgonen ger ett gott skydd för hela dagen.
7min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka timjan
  • 65 g Svartkål

  • 30 g färsk ingefära, skalad

  • 2 lime, skalade

  • 1 msk honung

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Kör svartkål, timjan, ingefära och lime i en råsaftcentrifug/juicepress. Smaksätt med honung. Du kan också pressa citrusen separat och sedan mixa ihop saften med de övriga ingredienserna till en smoothie.

Uppiggande sur med distinkt eftersmak.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus