Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Rosmarin- och chiakrispknäcke med avokado- och jordnötstopping

90min
portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Rosmarin- och chiakrispknäcke:

  • 1 kruka rosmarin, finhackade blad
  • ½ dl chiafrön
  • ½ dl solrosfrön

  • ½ dl pumpafrön

  • 3 msk sesamfrön

  • 3 msk linfrön

  • 2 dl vatten

  • 1 dl bovetemjöl

  • 2 msk olivolja

  • 1 tsk flingsalt

Avokado- och jordnötstopping:

  • 3 krukor dill, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och pressad

  • 1 ½ tsk flingsalt

  • 1 ½ tsk färskpressad citronsaft

  • 7 ½ msk vatten

  • ¾ dl jordnötssmör

  • 1 ½ tsk flytande honung

  • 3 krm nymald svartpeppar

  • 3 avokado, delade och skalade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till knäcket i en bunke. Låt smeten stå i 30 min så att den tjocknar.
  2. Sätt ugnen på 150°.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm. Bred ut smeten tunt och jämnt över papperet.
  4. Skär ett rutmönster i smeten med en kniv, ca 25 stycken. Grädda i mitten av ugnen ca 60 min tills brödet har fått en gyllenbrun färg.
  5. Flytta över knäckebrödet med pappret till ett galler och låt det svalna. Dela i bitar.
  6. Blanda vitlök, salt och citronsaft till toppingen i en skål.
  7. Tillsätt vatten och jordnötssmör och vispa ihop. Rör ner honung, dill och peppar.
  8. Lägg i avokadon och mosa ihop till en jämn röra. Servera avokado- och jordnötstoppingen på chiakrispknäcket.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus