Hoppa till huvudinnehållet
Mojito

Drinkar & mocktails

En festlig drink eller mocktail lyfter vilken tillställning som helst. Hälsa välkommen med en klassisk mojito med lime och mynta. Låt en whiskey sour inleda minglet. Eller njut av en fruktig och fräsch mocktail en ljummen sommarkväll. Alkoholfria varianter på de klassiska drinkarna är populärt och passar vid så många fler tillfällen. Med god smak och färgglada ingredienser, serverad i ett vackert glas är drinken en garanterad stämningshöjare. Det är bara att mixa och skaka loss!

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus