Hoppa till huvudinnehållet
Råraka med lax
Spara receptet

Råraka med lax, zucchini och örter

Bjud på en råraka med zucchini och örter toppad med dillyoghurt, gravad lax, lime och senapsskott!
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Zucchini råraka:
3 medelstora zucchinis
1 ägg
0,5 dl mjöl
1 kruka koriander, hackad
1/2 lime
Olivolja att steka i


Topping:
4 stora skivor gravad lax
5-6 rädisor
Senapsskott
Salt och peppar efter smak


Dillyoghurt:
3 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka dill
Salt och svartpeppar efter smak

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt och pressa ur överflödig juice med händerna.
  2. Hacka koriander grovt.
  3. Lägg zucchinin i en skål och tillsätt hackad koriander, pressad lime, mjöl och ägg.
  4. Krydda med salt och peppar. Blanda runt ordentligt.
  5. Låt stå ett par minuter så smeten sätter sig.
  6. Värm en stekpanna till medelhög värme och ringla i lite olivolja i pannan.
  7. Forma rårakorna med händerna till biffar och platta till med händerna när du lagt i stekpannan. Stek på medelvärme tills gyllene och krispiga, ca 2 min per sida.
  8. Hacka dillen.
  9. Lägg turkisk yoghurt och majonnäs i en skål.
  10. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda i den hackade dillen.
  11. Salta, peppra och smaka av.
  12. Lägg upp rårakan och toppa med dillyoghurt, kallrökt lax, tunt skivad rädisa och senapsskott.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus