Hoppa till huvudinnehållet
Koriander i kruka
Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Förvaring

Trivs bäst i kyla.

Koriander

SMAKEN I GENERNA. Vissa älskar den, andra gör det inte. Förklaringen tycks finnas i en gen med det opoetiska namnet OR6A2. De som bär på genen tycks helt enkelt rynka på näsan åt den sötblommiga smaken. Om du är född sån kan vi bara beklaga, men det innebär å andra sidan att det blir mer koriander över till oss andra.

Läs mer om koriander
Artikelnummer: 10266
Koriander Näringsvärde per 100 g
Energi 87 kJ/21 kcal
Fett 0.4 g
- Varav mättad 0.01 g
Kolhydrat 0.51 g
Varav
-Sockerarter 0.41 g
- Stärkelse 0.1 g
Fiber 2.8 g
Protein 2.44 g
Salt 0.12 g
Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Förvaring

Trivs bäst i kyla.

Källa näringsdeklaration

Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.

Odlingsplats

Ekologiskt odlad enligt KRAVs regler i Svegros egna växthus på Färingsö.

Logotype Krav Logotype Svenskt Sigill Logotype Från Sverige

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

LÄS MER OM OSS