Hoppa till huvudinnehållet
Vita bönor med grönkål och parmesanost
Spara receptet

Kokta vita bönor med grönkål, parmesanost och krasse

10min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kokta vita bönor
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • 70 g parmesanost
  • 1 påse (65 gr) grönkål
  • 1 kruka krasse

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och vitlök.
  3. Blanda ner bönorna och fräs 1-2 min under försiktig omrörning.
  4. Hacka grönkålen grovt.
  5. Tillsätt grönkålen och rör om.
  6. Fräs en kort stund tills det sjunker ihop något.
  7. Tag från värmen och smaka av med flingsalt, peppar och citronsaft.
  8. Riv parmesanosten.
  9. Strö över parmesan och vänd runt försiktigt.
  10. Dekorera med Krasse.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus