Hoppa till huvudinnehållet
Grön fläderdryck med basilika
Spara receptet

Fläderdryck med ruccola och thaibasilika

10min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka thaibasilika (spara några blad till dekoration)
  • 4 dl rucola
  • 1 gurka, i tärningar + 1⁄2 gurka i tunna skivor till dekoration
  • 1 liter kall flädersaft
  • Is

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Mixa rucolan, thaibasilika och gurktärningar i en mixer tills det blir slätt. Tillsätt ca hälften av flädersaften i omgångar och fortsätt mixa.
  2. Sila av det mixade i en finmaskig sil över en bunke. Häll på resten av saften i silen och pressa ur vätskan.
  3. Häll upp drycken i glas. Stoppa ner gurkskivor och fyll på med is. Dekorera med thaibasilika.
Uppfriskande!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus