Hoppa till huvudinnehållet
Thaibasilika från Svegro

Vår thaibasilika

GRÖNT SOM SPARKAR. Thaibasilika förhåller sig till basilika på samma sätt som thaiboxning förhåller sig till boxning – den är intensivare, exotisk och sparkar mer. Den används flitigt i thailändsk matlagning men är också en stapelvara i flertalet asiatiska kök som det vietnamesiska och kambodjanska.

Läs mer om basilika
Artikelnummer: 10232
Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Förvaring

Trivs bäst i rumstemperatur. Basilika är känslig för kyla och kan ta skada vid en temperatur under 10 grader. Ingen annan ört är lika känslig när det kommer till kyla.

Källa näringsdeklaration

Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan därför något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt

Odlingsplats

Ekologiskt odlad enligt KRAVs regler i Svegros egna växthus på Färingsö.

Logotype Krav Logotype Svenskt Sigill Logotype Från Sverige

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

LÄS MER OM OSS