Hoppa till huvudinnehållet
Grillad kyckling
Spara receptet

Marinad till kyckling med smak curry

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 serrano chili
  • 1 msk mald curry
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka vitlöksklyftorna.
  2. Kärna ur och hacka chilin.
  3. Blanda ihop marinaden i en skål.
  4. Marinera kycklingen i 20 minuter före tillagning.

Passar fint till kyckling.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

ALLT OM MARINAD

Att marinera råvarorna ger både en god smak och rätt textur. Men ska man välja att använda en marinad, en glaze eller en rub? Och vad är egentligen skillnaden? Hur får man till rätt balans mellan syra och sötma och hur länge ska man marinera? Här har vi samlat allt du vill veta.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus