Hoppa till huvudinnehållet
Marinerade grillspett
Spara receptet

Chermoula-marinad med koriander och spiskummin

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka koriander
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka koriander.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
  3. Kärna ur och strimla spansk peppar.
  4. Pressa saften ur 1 citron.
  5. Blanda alla ingredienser till chermoulan.
  6. Ta hälften av chermoulan och marinera kött eller fisk bitarna i.
  7. Trä upp köttet eller fisken på fyra spett och grilla ca 10 minuter runt om.
  8. Innan servering häll den resterande chermoulan över grillspetten.
  9. Passar bra till lamm och kyckling.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus