Hoppa till huvudinnehållet
Smashed potatoes

Tillbehör med potatis

Få råvaror går att variera så mycket som potatis. Det är inte utan anledning den har blivit en av våra mest omtyckta råvaror. Matiga gratänger, soppor eller sallader på potatis. Pommes frites, ugnsrostad eller halsselbacks-potatis. Tortillas, rårakor eller rösti. Ja, det går att fortsätta och räkna upp goda tillbehör och maträtter baserade på den populära knölen. Men skrid till verket och sätt igång att laga något gott istället. Recepten hittar du här. Alla toppade med härliga färska örter.

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus