Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Pepprig potatissallad med senap, dill och gräslök

30min
2-4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kg potatis, kokt

Dressing:

  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 2 msk fransk senap
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja, kallpressad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka dill och gräslök.
  3. Skala och riv vitlöksklyftan.
  4. Blanda senap, vitlök och vinäger till dressingen.
  5. Droppa i oljan under omrörning.
  6. Tillsätt dill och gräslök.
  7. Smaka av med flingsalt och peppar.
  8. Skala den kokta potatisen.
  9. Blanda potatisen med dressingen och lägg upp på ett uppläggningsfat.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus