Hoppa till huvudinnehållet
Rostad skivad potatis
Spara receptet

Vinägerstekt potatis med persilja och gräslök

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krusbladig persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 900 g potatis
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl klarat (skirat) smör eller matolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl rödvinsvinäger eller annan favoritvinäger
  • 2 dl smetana

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skär potatisen och schalottenlöken i tunna skivor.
  2. Värm en stor panna med smör eller olja.
  3. Stek potatisen i omgångar.
  4. Låt den steka tills den fått en fin yta.
  5. Vänd potatisen och stek andra sidan.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg all den stekta potatisen i pannan.
  8. Skala och hacka schalottenlöken grovt.
  9. Hacka persilja och gräslök.
  10. Häll vinägern över potatisen i pannan och lägg i schalottenlöken.
  11. Toppa potatisen med örterna.
  12. Dra pannan åt sidan och servera med smetana.

Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.

Bon appétit!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus