Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Potatissallad med körvelpesto

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat, delad i bitar
  • 1 kruka thaibasilika, bladen
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka slätbladig persilja, bladen
  • 900 g cherie potatis
  • 65 g svartkål, grovt skuren
  • 200 g gorgonzola
  • ½ fänkål, finstrimlad
  • Körvelpesto
  • 1 msk hel spiskummin
  • ½ dl hasselnötter
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1-2 röda chili, urkärnade och hackade
  • ½ tsk salt
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 50 g parmesanost, riven
  • 6 msk olivolja
  • 50 g rostade hasselnötter, grovhackade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15–20 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Stöt spiskummin fint i en stor mortel. Tillsätt hasselnötterna och mortla tills det blir smuligt.
  3. Tillsätt vitlök, chili och salt och mortla samman till en smet. Blanda ner körvel och persilja och fortsätt att mortla.
  4. Tillsätt citronsaft och ost och mortla samman. Rör ner oljan.
  5. Dela potatisen i halvor och blanda med körvelpeston i en skål. Vänd ner krispsallat och svartkål i potatisen.
  6. Skär gorgonzolan i skivor och blanda med thai-basilika och fänkål. Fördela gorgonzolablandningen på potatissalladen. Toppa med hasselnötterna.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips