Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Potatissallad med Tahinidipp & Myntayoghurt

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Potatissallad:

  • 1 kruka timjan
  • 1 kg potatis, ugnsrostad

  • 2 st broccoli

  • 2 rödlökar, klyftade

  • 8 chili serrano, delade och urkärnade (eller röd chili)

  • 200 g cashewnötter

  • 150 g gröna oliver

Tahinidipp:

  • 2 dl tahini
  • 1 dl vatten
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Salt och vitpeppar

Myntayoghurt:

  • 1 msk färsk grönmynta, hackad
  • 1 gurka, skalad och riven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor och rosta den i ugnen.
  3. Hacka broccoli, rödlök, chili, timjan, cashewnötter och gröna oliver under tiden potatisen är i ugnen.
  4. När potatisen är klar, blanda ihop med det hackade.
  5. Smaka av med salt och olivolja.
  6. Tahinidipp:
  7. Blanda vitlöken och citronjuicen.
  8. Rör ned resten av ingredienserna och blanda till en sås.
  9. Myntayoghurt:
  10. Skala och riv gurkan grovt.
  11. Lägg strimlorna i en sil och salta.
  12. Låt stå några minuter och pressa sedan ur vätskan.
  13. Blanda gurkan och mynta med matyoghurt.
  14. Skala och riv vitlöken fint. Blanda med övriga ingredienser till myntayoghurten.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips