Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Puylinssallad med senapsdressing

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka plocksallat, grovt skuren

  • 1 kruka krasse

  • ½ msk hackad rosmarin + kvistar till dekoration

  • 200 g puylinser

  • 500 g blandade betor, röd- polka- och gulbetor

  • 4 msk flytande honung
  • 200 g physalis, delade

  • 200 g prästost, skuren i tärningar

  • 100g bladspenat

Körvel- och senapsdressing:

  • 1 kruka körvel, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 äggula
  • 1 dl rapsolja
  • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt linserna svalna.
  2. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin.
  3. Rör ner Rosmarinen i honungen. Ställ åt sidan. Vispa samman vitlök, salt, rödvinsvinäger och senap till dressingen i en skål.
  4. Tillsätt äggulan och droppa i oljan under vispning så att dressingen inte spricker.
  5. Häll i 1 msk kallt vatten om den blir för tjock. Smaka av med peppar och rör ner Körveln.
  6. Fördela alla ingredienser till salladen i fyra skålar. Häll dressingen över linserna och ringla rosmarinhonungen över osten. Krydda med lite peppar och dekorera med Rosmarin.

Tips! Rosmarinhonungen passar väldigt bra till all sorts ost.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips