Hoppa till huvudinnehållet
Färskpressad nyttig rosa juice
Spara receptet

Nyttig juice på grönkål med hallon och citrus

Tydlig hallonsmak som lyfts av grönkålen och citrusen. Denna juice är god både som frukost och mellanmål. Grönkålen tillsammans med hallonen tillför extra mycket folsyra som är bra både för matspjälkningen och blodet. Folsyra är särskilt bra för dig som är gravid. Grapefrukten innehåller mycket fibrer och sägs dessutom sänka blodsockret – urnyttig helt enkelt.
10min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1⁄2 påse grönkål 30 g
  • 200 g hallon
  • 1 grapefrukt, skalad
  • 1 apelsin, skalad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Kör samtliga ingredienser i en råsaftcentrifug/juicepress. Du kan också pressa citrusen separat och sedan mixa ihop saften med de övriga ingredienserna till en smoothie.
Nyttigt och gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus