Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Gnocchi

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor salvia, plockade blad
  • 750 g Potatis (mjölig)
  • 1 tsk + 1 tsk salt
  • 2 medelstora ägg
  • 2 1⁄2 dl vetemjöl (150 g) + lite till utbakningen
  • 100 g smör 4 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
  • 75 g parmesanost, riven flingsalt
  • nymald svartpeppar
  • grönsallad till servering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i saltat (1 tsk) vatten under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Skala och pressa den med en potatispress.
  2. Blanda i äggen och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet, arbeta ihop till en fast och jämn deg.
  3. Dela i fem delar. Rulla ut varje del till tumtjocka längder. Skär i 3 cm stora bitar och strö över lite mjöl. Tryck till varje bit lätt med en gaffel och lägg dem på en mjölad bricka.
  4. Lägg i några gnocchi åt gången i sjudande saltat vatten i en stor kastrull. När de flyter upp är de klara.
  5. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg dem på en handduk. Värm en stor stekpanna. Smält smöret, stek vitlöken och salvian tills vitlöken är gyllene och smöret lätt brynt.
  6. Tillsätt gnocchin i smöret och värm. Ta från värmen och tillsätt hälften av parmesanen och vänd runt. Krydda med flingsalt och peppar. Strö över resten av parmesanen.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus